Over mij...

Even voorstellen

Hallo! Mijn naam is Hilde Verschuren. Ik werk als mindfulnesstrainer op verschillende locaties in de omgeving van Tilburg en Den Bosch. (Tilburg, Oisterwijk, Moergestel, Schijndel, St. Michielsgestel en Boxtel)
Tijdens mijn studie aan de sporthogeschool ben ik in de fitnessbranche terecht gekomen en vrij snel na het afstuderen, heb ik met mijn toenmalige partner een sportschool opgezet in Boxtel. Ik vond het heerlijk om door middel van fitness- en groepslessen fysiek bezig te zijn, maar er ontbrak voor mij iets. Ik miste het contact tussen lichaam en geest. Toen ik mij ging verdiepen in yoga, merkte ik dat dit de ‘missing link’ was, waar ik naar had gezocht. Ik meldde me aan voor de opleiding tot yogadocent en volgde daarnaast ook reiki- en mindfulnesstrainingen. Deze kennis kon ik weer integreren in mijn groepslessen, wat de trainingen meer bewustzijn en verdieping gaf.
Eind 2015 heb ik afscheid genomen van de sportschool en ben ik een yogastudio in Oisterwijk gestart. Ondertussen was ik tevens begonnen met de post-HBO opleiding tot Mindfulness-trainer bij het CvM in Amsterdam. Het bezig zijn met alleen (hot)yoga- en mindfulness-trainingen gaf me nog meer verdieping, meer inzichten en meer kennis van lichaam en geest; een waardevolle schat aan informatie. Het pad naar een groter bewustzijn was zeker ook een pad met obstakels, maar zoals ik wel vaker in mijn lessen zeg: “zonder ongemak geen groei”.
In april 2019 heb ik afstand genomen van mijn yogastudio en ben ik me gaan richten op het freelance geven van (yoga)lessen en het verzorgen van mindfulnesstrainingen en yoga- en mindfulness-workshops op locaties door Nederland en buitenland. Weer een leuke, nieuwe uitdaging om te werken op verschillende locaties, met diverse groepen, telkens uit die comfortzone te treden, aan te voelen wat een groep nodig heeft en zo een training op maat aan te bieden.
Ik hoop de mensen meer aandacht en inzicht mee te geven, voor henzelf en voor de omgeving. Door middel van mindfulness laat ik mensen een bewuste kijk nemen op hun eigen leven. Tevens geef ik aandachts-oefeningen mee die zorgen voor meer acceptatie en minder gedachten en onrust. Op deze manier hoop ik dat Mindfulness steeds meer mensen bereikt, waardoor we bewuster en liefdevoller met elkaar en de wereld kunnen omgaan.